HTML

MelóCafe

Budapesti kávéházakat, helyeket járok körbe a laptopommal és értékelek, abból a szempontból, hogy hogyan tudok ott napközben dolgozni egy kávé, vagy süti mellett. A legjobb helyen kívül, persze sok minden mást is keresek.

Friss topikok

  • therese: Persze bor kostolót akartam írni, de így sem rossz:) (2011.09.30. 09:56) Vega kutya a Mohában

Címkék

Melocafe indul

2011.08.31. 20:23 Melocafe

Állandóról bizonytalan életformára és munkára váltottam. Annyit elárulok, hogy szellemet mozgat és nem hoz sokat a konyhára. Mivel az utóbbi tényező erősen korlátoz, így az irodabérlés sokutcányi távolságban van, viszont az otthoni macskamagányban történő munkavégzés két hét alatt mély depresszióba taszított. Ekkor pörkölődött ki agyamban az ötlet, hogy a kávéházak nyüzsgő zajával fogom ötvözni a munkámat, így végiglátogatom a wifivel rendelkező környékbeli budapesti helyeket. Bárkit szívesen látok ebben az édes melodrámában.

A helyet keresem, ahol megállapodhatok, ahol mostantól, majdnem olyan biztos környezetet kaphatok, mint egy munkahelyen vagy a változatosság vonz?  Persze közben felmerül a kérdés, hogy meg tudok e állapodni, és mennyit számít egy biztos közösség?  A történet sok szálon fut. Bolygok. Mennyire van szükségem egy biztos közösségre nagyvárosi nőként, hogy jól érezzem magam? Majd kiderül a kávéra járás közben, időm, annyi, mint a munkaidőm. Tik-Tak Aztán lehet, hogy nem fog bejönni a melocafe életforma, egy próbát és néhány kávéház látogatást megér.

És persze városi szinten is felmerül pár dolog.

Egyáltalán mik az illemszabályai ennek a régi-új munkaformának a budapesti térben? Vajon befogad majd a pesti kávévilág? Lehet, így alkalmi munkatársakat találni? Vagy a szúrós szemű, netán segítőkész pincérek lesznek a beszélgetőtársak? Persze lehet, hogy a kérem a számlát  és a tessék mondani van itt wifi kifejezésen túl nem sokat fogok trécselni:-) Egyenlőre sok a kérdés és kevés a válasz bennem, így elindulok, vagy inkább megyek tovább. Start.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melocafe.blog.hu/api/trackback/id/tr543193887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása